De câte ori ai visat ca, măcar odată, să îți poți face chiar tu un machiaj perfect, asemănător vedetelor? De câte ori ai visat să cunoști, doar câteva trucuri, pentru realizarea unui chip perfect? Vei afla în rândurile care urmează micile secrete care te vor ajuta în obținerea machiajului dorit.

Pentru început, trebuie să știi că și vedetele încep cu un ten sănătos. Hidratarea tenului este obligatorie în fiecare zi. Nu poți aplica machiaj peste un ten iritat, deoarece riști să îi produci și mai multe daune. Alege crema potrivită tenului tău, și răsfață-l de două ori pe zi. Crezi sau nu, acesta este un pas major în realizarea machiajului perfect. După ce consideri că tenul tău este pregătit, treci la pasul următor și anume fondul de ten. Multe femei greșesc în alegerea fondului de ten, utilizând o nuanță mult prea închisă sau din contră mult prea deschisă pentru tenul lor. Odată cu alegerea fondului de ten ideal, aplică-l pe față, inclusiv la îmbinarea feței cu gâtul pentru a se întinde cât mai bine. Și de aici începe magia.

Conturarea! O poți face astfel încât să oferi ce formă vrei feței tale, ovală, rotundă sau chiar ascuțită. Poți de asemenea să dai chiar tu forma ideală nasului tău. Secretul constă în aplicarea pudrei pentru contur și a iluminatorului. Vei găsi o mulțime de poze ajutătoare pe internet.

Pasul următor sunt ochii. Optează pentru ceva simplu și natural deoarece, ceva finuț este cel mai potrivit unei domnișoare. Culori pale, mate sunt cea mai bună alegere pentru o zi în oraș, sau la muncă. Secretul unor ochi definiți sunt utilizarea unui creion dermatograf foarte bun. Pentru a rezista creionul cat mai mult pe durata zilei, înainte de aplicare, trece vârful creionului prin flacără de două sau trei ori, astfel te vei bucura de un machiaj rezistent și bine conturat. Tot în materie de conturat intră și tușul care, din păcate, de cele mai multe ori, se usucă și nu mai e practicabil. Poți prepara propriul tuș la tine acasă. Ai nevoie doar de o cutiuță mică pe care o poți sigila, un fard de pleoape de orice culoare, și picături de ochi cu gel. Tot ce trebuie să faci este să mărunțești conținutul fardului în cutiuță după care adaugi câțiva picuri din soluție. Amesteci totul și gata! Ți-ai creat propriul tuș.

Ne mutăm mai jos până ajungem la buze. Acestea trebuie să aibă un aspect îngrijit. Atunci când îți exfoliezi fața nu uita să îți exfoliezi si buzele. Pe o periuță de dinți nouă pune puțin bicarbonat de sodiu și începe să le masezi. Folosește mișcări stânga-dreapta și sus-jos. Vei observa pe moment cât de moi și catifelate devin. Repetă acest proces de oricâte ori simți nevoia. Pe buzele astfel îngrijite poți aplica cu încredere rujul sau gloss-ul tău favorit.

După cum observi, nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru realizarea unui machiaj perfect. Aceste mici trucuri te vor ajuta, dându-ți mai multă încredere în tine, apropiindu-te foarte mult de look-ul vedetelor.