Sarcina este un moment delicat şi plin de schimbări pentru orice femeie. Noul rol şi emoţiile naşterii unui copil sunt importante şi determină modificări la nivel emoţional, dar şi fizic. Tratamentele stomatologice sunt posibile în anumite condiţii şi sub îndrumarea atentă a medicului care le efectuează. De aceea este important să te programezi pentru consult şi să previi toate posibilele complicaţii care apar.

Pentru a cunoaşte o echipă de profesionişti, poţi vizita clinica DentoCare. Aici vei avea parte de atenţie şi de grijă pentru nevoile tale. Vei putea face detartrajul profesional chiar şi în timpul sarcinii. Acesta nu necesită anestezie şi poţi să te bucuri de o îngrijire corectă a danturii pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină. Iată câteva informaţii pe care trebuie să le cunoşti:

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură care te ajută să îndepărtezi tartrul depus pe suprafaţa dinţilor. Acesta apare datorită alimentaţiei, acidităţii crescute, dulciurilor consumate sau altor factori ce ţin de structura corpului tău, ori din exterior. Este bine să îl elimini pentru a nu determina apariţia unor carii şi pentru a avea grijă de gingie.

De ce se întâmplă să fie necesar detartrajul chiar în timpul sarcinii?

Poţi face această procedură de igienizare fără probleme, în timpul sarcinii. Dacă ai nevoie de o poziţie mai confortabilă în lunile mai înaintate de sarcină, atunci poţi cere medicului să te ajute să te aşezi cu o pernă corect pusă. Detartrajul este acceptat şi, mai mult, chiar recomandat. El o să te ajute să elimini posibilele probleme care apar după ce naşti. Pe parcursul lunilor o să poţi dezvolta mai mult tatru decât de obicei sau o să ai gingivită, specifică acestei perioade. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul tău trece printr-o multitudine de schimbări hormonale, care determină mici inflamaţii sau alte tipuri de schimbări. Vino la medicul dentist pentru un control de specialitate şi pentru un detartraj professional. Vei avea o dantură impecabilă pe tot parcursul celor 9 luni.

Care sunt efectele unui detartraj în momentul sarcinii?

Există multiple efecte pozitive ale unui detartraj în timpul sarcinii. Dacă vei alege să îl faci, o să obţii o dantură curată şi frumoasă. De asemenea, vei împiedica apariţia unor carii premature. Vei elimina tartrul ce se depune în cantitate mai mare şi într-un ritm accelerat în această perioadă. O să poţi să ai la finalul sarcinii dinţii frumoşi şi corect supravegheaţi de către medicul tău.

Ce alte proceduri poţi face în timpul în care eşti însărcinată?

Sarcina are anumite tipuri de restricţii pe care ţi le poate spune medicul tău dentist, în funcţie de situaţia ta. Dar poţi să intervii dacă ai o urgenţă sau poţi aplica soluţii de moment, pentru a reduce inflamaţii sau dureri. Stomatologul te va îndruma către cele mai bune variante pentru tine.

Beneficiile îngrijirii dinţilor

Dacă ai grijă de dinţii tăi, o să ai o dantură sănătoasă şi o să poţi mesteca într-un mod corect. De asemenea, o să ai un zâmbet impecabil şi o să te poţi exprima liber.