Uniformele medicale cu imprimeuri vesele și colorate sunt ideale pentru asistentele care lucrează în secțiile cu copii. Diversitatea de culori și modele, nuanțele atrăgătoare și imprimeurile animate, conferă un grad de confort persoanelor care îmbracă acest tip de uniforme.

Uniformele medicale imprimate au un efect liniștitor asupra copiilor

Un halat sau o uniformă îngrijită spune multe despre persoana care o poartă și mai mult, despre calitatea serviciilor din instituția respectivă. Uniforma medicală conturează imaginea cadrului medical și influențează prima impresie pe care și-o formează persoanele care au apelat la serviciile respective.

Mai mult, dacă pacienții sunt copii, halatele medicale colorate și cu desene nostime reduc efectul intimidant pe care îl au de obicei medicii asupra celor mici. O astfel de ținută este o ocazie perfectă prin care medicul poate începe un dialog relaxat cu micuții. Copiii se vor simți mai puțin temători față de doamna doctor la vederea modelelor prietenoase, sau când vor recunoaște imagini cu personaje preferate din desene animate.

Importanța hainelor medicale pentru reducerea anxietății la pacienții copii

Se știe că spitalele, medicii și chiar o simplă vizită la cabinet provoacă anxietate, teamă și opunere din partea copiilor. Uniformele și halatele albe sunt asociate cu procedurile medicale, injecțiile dureroase sau medicamentele amare.

Purtând o uniformă cu desene trăznite și cu personaje haioase pe care copiii le recunosc de la televizor, sigur le atragi acestora atenția de la frica de injecții și poți relaționa mai ușor cu ei când vrei să afli ce îi doare. Copiii se vor simți mai liniștiți, vor stabili imediat o conversație cu asistentele vesel îmbrăcate. Cel mai probabil, multitudinea de culori și imprimeuri animate îi vor duce cu gândul la doamna educatoare, grădiniță și copii, locul lor preferat de joacă.

De asemenea este importantă calitatea materialului. Acesta trebuie să îți asigure un nivel ridicat de confort și să permită curățarea și întreținerea ușoară. Cele mai recomandate materiale pentru uniformele medicale sunt fibrele sintetice precum poliesterul sau tercotul. Aceste materiale se remarcă prin rezistență la purtări intense. Se pot spăla la fel de bine la 30 de grade sau la 40 de grade. Materialele nu rețin apa sau transpirația, se usucă repede și sunt pregătite din nou pentru o altă purtare. Uniformele medicale sunt preponderent confecționate din fibre sintetice, datorită lejerității pe corp și a senzației răcoroase. De asemenea, au o durabilitate crescută atât doar la uzură, cât și la deformare sau cute. Un alt avantaj valoros pe care îl asigură materialele sintetice? Fibrele sintetice sunt protejate de molii sau rozătoare.

Poți opta pentru halate medicale cu fermoar și buzunare aplicate, modele practice, rapid de schimbat în pauze sau de îmbrăcat în situații urgente.

Diferențele stau în lucruri simple. Un costum medical cu desene în tonuri optimiste are un impact benefic asupra stării de spirit a oamenilor care trec pragul cabinetului medical pentru a-și rezolva problemele. Costumul tău îi va binedispune cel mai sigur și vor uita îngrijorarea pe care o simțeau la începutul vizitei.