Pentru unele persoane, 3 proceduri sunt suficiente pentru a scăpa complet de vegetația nedorită de pe corp, iar pentru altele nu vor fi suficiente nici 6-7 sesiuni. Numărul de ședințe pentru epilarea definitivă cu laser va depinde de mai mulți factori:

Tipul părului și pielii

Cu cât contrastul este mai puternic între culoarea epidermei și linia părului, cu atât este mai eficientă procedura cosmetică. Femeile cu pielea deschisă și părul întunecat vor avea nevoie de mai puține sesiuni decât blondele cu piele deschisă sau brunetele cu piele închisă.

Zona tratată

Cursul este lung în tratamentul zonelor dependente de hormoni: zona de sub buza superioară, piept. Creșterea părului în aceste zone ale corpului la femei este asociată cu o perturbare a funcționării sistemului endocrin. În astfel de cazuri, procedura trebuie repetată de 10-12 ori.

Calitatea echipamentului

Se crede că cea mai bună eficiență în îndepărtarea vegetației nedorite poate fi obținută cu un laser cu diode care funcționează în 4 moduri de putere. Numărul exact de proceduri este determinat de cosmetolog după stabilirea fototipului pielii, structurii și culorii părului pacientului.

De ce nu se poate efectua epilarea definitivă într-o singură ședință?

Nu este posibil să se facă față complet vegetației de pe corp într-o singură sesiune. Raza laser afectează numai firele de păr în stadiul de creștere activă. După procedură, pe piele poate apărea o nouă vegetație din foliculii latenți. Prin urmare, procedura cosmetică va trebui repetată pentru a asigura netezimea corpului. După prima sesiune, laserul elimină 50% din firele de păr vizibile de pe corp. Nu sunt eliminate imediat, ci la 10-14 zile după procedură. Merită să vorbim despre ineficiența epilării dacă nu există un rezultat vizibil la 4 săptămâni după sesiune. După a treia vizită la cosmeticiană, firele de păr latente vor începe să crească. Pentru a suprima creșterea lor, vor fi necesare încă 1-2 sesiuni de epilare cu laser. După a cincea procedură, aproximativ 80% din toată vegetația va fi îndepărtată de pe suprafața corpului. Sesiunile de întreținere ulterioare vor elimina până la 90% din vegetația nedorită. Rezultatul este excelent și are un efect de durată.

Numărul de sesiuni în funcție de zonă și sex

Numărul procedurilor necesare pentru epilarea definitiva cu laser pentru îndepărtarea firelor de păr variază de la 5 la 12. Femeile cu păr deschis vor avea, în medie, nevoie de 6-8 ședințe pentru a corecta zona brațelor și picioarelor. Pentru tratamentul zonelor dependente de hormoni, sunt necesare până la 10-12 sesiuni. Bărbații vor avea nevoie de încă 2-3 proceduri, deoarece părul lor crește mai intens.

Pentru fiecare zonă, sesiunile de epilare sunt efectuate la intervale diferite. Vegetația pe zonele corpului dependente de hormoni (bikini, față, axile) apare mai repede după îndepărtarea părului. Pe brațe și picioare, părul apare mai puțin. Intervalul dintre tratamentele pentru axile și zona bikinilor este de 1-1,5 luni. Pentru reprocesarea picioarelor și brațelor, sesiunile se efectuează la intervale de 2-3 luni. Cu fiecare ședință cantitate de păr se reduce și se observă, de asemenea, o încetinire a creșterii. După 3-4 vizite, frecvența procedurii este redusă la 1 dată în 6 luni. O schemă mai precisă pentru epilarea definitivă cu laser va fi realizată de cosmetolog.