Sentimentul de stres sau cel de coplesire nu sunt tocmai cele mai placute sentimente cu care poti intra in contact de-a lungul vietii. Prin urmare, ele te determina sa apelezi la solutii rapide pentru indepartarea lor, care, in cele din urma, din cauza faptului ca se dovedesc a fi ineficiente, te fac sa te simti si mai rau ca la inceput. Astfel, primele reactii ale acestor solutii ineficiente de indepartare a stresului se vor materializa prin faptul ca vei manca mai mult decat trebuie, vei face exces de alcool, iti vei petrece prea mult timp facand cumparaturi inutile sau prin faptul ca vei face un pas gresit in relatiile pe care le ai cu ceilalti. Avand in vedere toate aceste lucruri, trebuie sa cunosti anumite metode de indepartare a stresului, care se remarca prin faptul ca nu iti afecteaza sanatatea prin punerea lor in practica.

O prima astfel de metoda este sa iti creezi un playlist cu melodii care iti plac, melodii care te binedispun, te relaxeaza sau te calmeaza. Aceasta lista cu melodii trebuie creata din timp, pentru a o avea la dispozitie in situatiile de stres. Studiile psihologice au demonstrat eficienta acestei metode. In aproximativ 10 minute de ascultat melodiile tale preferate, te vei calma si vei simti o stare de liniste interioara.

Apoi, o alta metoda utila de indepartare a stresului ar fi sa inveti o miscare de yoga. De fiecare data cand simti ca nivelul de stres creste, fa o pauza si pune in practica aceasta miscare. Aceasta este o modalitate sanatoasa de a te elibera de tensiune si de energiile negative. Yoga cunoaste multe miscari si pozitii, pentru toate tipurile de oameni (mai mult sau mai putin sportivi). Prin urmare, ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti pozitia sau miscarea ce ti se potriveste si sa o pui in practica ori de cate ori simti nevoia.

O alta metoda eficienta de indepartare a stresului presupune cumpararea unei carti de fictiune sau ce contine povestioare amuzante. Chiar daca stii ca pe moment nu vei avea timp sa o citesti, este bine sa o cumperi pentru a o avea in preajma in momentele de stres. Citirea a doar cateva pagini te va ajuta sa evadezi din cotidian si sa iti eliberezi sufletul de stres.

De asemenea, pentru a scapa de stres poti lua in calcul si acest sfat: cauta un parc la tine in oras pe care nu il cunosti si permite-ti sa hoinaresti prin el pret de cateva minute. E o metoda simpla prin care poti schimba peisajul si sa iei o pauza de la rutina zilnica. In plus, stand in acest loc in care oamenii sunt relaxati si se simt bine, te va ajuta si pe tine sa te relaxezi. Un bun remediu antistres este și ceaiul.

Acestea sunt doar cateva metode de indepartare a stresului, care, odata puse in practica, isi vor dovedi eficienta. Tu ce metode antistres folosesti?