Dacă sunteți în căutarea unei flori care este perfectă pentru orice ocazie, ar trebui să luați în considerare hortensiile. Hortensiile sunt frumoase și vin într-o varietate de culori. De asemenea, au mai multe întrebuințări în afara faptului că sunt pur și simplu flori frumoase în buchete; pot fi folosite pentru a crea aranjamente florale și chiar au beneficii medicinale dacă sunt folosite corect!

Hortensia este cea mai ușoară și mai populară floare de vară. Sunt un adevărat cal de bătaie și sunt suficient de versatile pentru a fi folosite în buchete și aranjamente de toate dimensiunile. Dar de ce oare? Ce este atât de grozav la hortensii? Haideți să aruncăm o privire la cât de versatile pot fi și de ce sunt o opțiune atât de populară pentru buchetele de flori de vară!

Hortensiile sunt mai rezistente decât alte flori

Este un lucru bun că hortensiile durează mai mult decât alte flori. Dacă nu ar fi așa, nu v-ați mai putea bucura de frumusețea lor la fel de mult. Iar tu ai nevoie de toată plăcerea pe care o poți obține în timp ce aștepți ca vara să se întoarcă!

Deși zicala populară spune că „trandafirii sunt roșii, violetele sunt albastre”, se pare că hortensiile sunt de fapt mai durabile decât trandafirii. De fapt, dacă vrei ca buchetul tău de flori să dureze chiar mai mult timp, atunci vă recomandăm să adaugați în mixul tău câteva flori de hortensie.

Își revin după un val de căldură dacă sunt cultivate în grădină

Hortensiile sunt flori rezistente care pot supraviețui unui val de căldură. Sunt ușor de cultivat și de îngrijit, ceea ce le face o alegere excelentă pentru cineva care este nou în grădinărit.

Florile sunt, de asemenea, versatile; arată minunat atunci când sunt tăiate și așezate într-un buchet sau într-o vază, dar fac o impresie de durată și atunci când sunt lăsate netăiate ca parte a amenajării peisagistice a casei tale.

Exprimă emoții diferite în funcție de culoarea lor

Uneori, poate fi dificil să-ți exprimi sentimentele în cuvinte, mai ales atunci când încerci să atragi atenția cuiva special. Dacă vrei să arăți cât de mult înseamnă cineva pentru tine, dar nu știi ce flori sunt potrivite pentru acea situație, atunci un buchet de hortensii poate fi exact ceea ce a comandat florarul.

Este important să alegi o culoare în funcție de cât timp durează relația voastră și dacă este vorba de sentimente. De exemplu:

  • Hortensiile roz sunt perfecte pentru pasiune și romantism, deoarece reprezintă emoții puternice precum dragostea. Sunt, de asemenea, excelente pentru tinerii căsătoriți, deoarece simbolizează unitatea dintre doi oameni care și-au dus relația mai departe de simpla prietenie.
  • Hortensiile albastre își fac întotdeauna apariția la înmormântări pentru că simbolizează loialitatea și prietenia; acestea ar fi cele mai potrivite atunci când se trimit condoleanțe prin intermediul florilor.
  • Hortensiile albe reprezintă simpatia și compasiunea, pacea.

Alegeți hortensii pentru buchetele florale

Hortensiile sunt o alegere bună pentru buchetele florale. Hortensiile sunt flori de lungă durată și pot fi folosite în multe feluri pentru a crea aranjamente florale frumoase sau buchete de mireasă printre altele.

Hortensia este o floare clasică de vară, ușor de găsit și greu de uitat. Această plantă frumoasă poate fi folosită ca parte a oricărui aranjament floral, dar credem că este mai bună atunci când este combinată cu alte favorite ale verii, cum ar fi trandafirii sau crinii. Hortensiile rezistă mai mult decât alte flori ceea ce le face ideale pentru buchete!