Vara este o perioadă în care ne bucurăm de aer liber și petrecem timp cu prietenii și familia. Este, de asemenea, o perioadă excelentă pentru a vă răsfăța cu deserturi delicioase. Am adunat câteva dintre prăjiturile noastre preferate, potrivite pentru vară, care cu siguranță vă vor răcori într-o zi toridă.

Există multe opțiuni atunci când vine vorba despre ce prăjituri sunt cele mai bune pentru o zi fierbinte de vară. Iată câteva dintre preferatele noastre:

-Tort cu limonadă: Această prăjitură galbenă are o umplutură de lămâie acră și o glazură ușoară de frișcă. Are suficientă dulceață pentru a vă face gura apă, dar nu atât de multă încât să simțiți că vă veți topi la soare.

-Prăjitură cu portocale: Acesta este un tort clasic cu extract și coajă de portocale, care adaugă o aromă răcoritoare de citrice care te va face să simți că ziua abia începe, chiar dacă afară sunt deja peste 100 de grade.

-Tort cu ananas: Aceasta este o prăjitură de modă veche, făcută cu sos de caramel cu unt, inele de ananas și cireșe maraschino deasupra – o modalitate excelentă de a pune un pic de dinamism în pauza de cafea de dimineață!

Vara este perioada în care vă puteți răsfăța cu cele mai delicioase prăjituri și produse de patiserie. Combinația de fructe proaspete, cremă și ciocolată se potrivește perfect cu zilele fierbinți de vară.

Ce să mănânci în zilele călduroase de vară, când vrei să te bucuri de un deliciu

  1. Banana Split

Această combinație este perfectă pentru cei care iubesc înghețata de vanilie, bananele și siropul de ciocolată!

  1. Cheesecake cu căpșuni sau inserție de zmeură

Dacă iubești cheesecake-ul, dar iubești și căpșunile și zmeura, atunci această rețetă este făcută doar pentru tine!

  1. Tort cu ciocolată și caramel

Acest desert decadent va satisface chiar și cea mai mare poftă de dulce dar din păcate nu este așa răcoritor!

  1. Tort cu bezea și lămâie: Această dulceață clasică este preferată de secole și pe bună dreptate: este simplu de preparat, dar suficient de delicioasă pentru a-ți impresiona oaspeții.
  2. Mousse de ciocolată: Acest desert decadent este perfect pentru cei care iubesc ciocolata! Este ușor de preparat și poate fi servit cald sau rece – în ambele cazuri, va fi cu siguranță pe placul tău!
  3. Sticky Toffee Pudding (Budincă cu caramel lipicios): Acest desert tradițional britanic este perfect pentru o zi rece de iarnă, dar este, de asemenea, un deliciu excelent de vară atunci când este servit cald, cu înghețată de vanilie și sos de caramel deasupra.
  4. Tort cu iaurt și afine

Afinele sunt unul dintre cele mai populare fructe pentru deserturile de vară, dar pot fi dificile de copt, deoarece devin moi atunci când sunt gătite prea mult timp sau la temperaturi prea ridicate. Această prăjitură este făcută cu iaurt, așa că va rămâne umedă indiferent de cât timp o coaceți. Afinele adaugă aciditate și un plus de textură, ceea ce ajută ca prăjitura să fie și mai interesantă decât un desert obișnuit!

Când afară e cald și nu ai energia necesară pentru a aprinde cuptorul, prăjitura poate fi răsfățul perfect. Prăjiturile sunt minunate pentru orice ocazie, dar pot fi deosebit de utile atunci când este cald afară și vrei ceva ușor de făcut și de mâncat.